Forældrene siger
Læs, hvad forældrene mener om friskolen
Læs, hvad forældrene mener om friskolen
En af de helt store fordele ved at have mit barn i naturbørnehaven er, at der er tid til nærvær og fordybelse. Hvert barn bliver set og hørt hver dag, og der er altid tid og overskud til voksenkontakt og nærhed.
Jeg sætter også meget stor pris på, at mit barn får lov til at bruge sig selv fysisk og får lov at prøve sig selv af i forskellige sammenhænge. Det at være fysisk aktiv og mærke og opleve, at man som barn mestrer mere og mere, gør, at ens selvværd vokser – barnets selvbevidsthed vokser i takt med dets kropsbevidsthed.
Jeg er helt overbevist om, at ved at gå i Naturbørnehaven opøver barnet sociale, fysiske, psykiske og kognitive evner, som kan være svære at opøve i ligeså høj en grad andre steder. Jeg kan på det varmeste anbefale Naturbørnehaven og dens fantastiske pædagoger, børn og forældre.
Anders, som er vores mindste søn, startede på Mellerup Friskole i december 2014. Han gik på det tidspunkt i 1. klasse. Han kom fra en mellemstor folkeskole i Randers Øst.
Da Anders begyndte i skole, havde vi som forældre aldrig overvejet, at vi skulle få nogle særlige bekymringer om netop ham. I starten af 1. klasse, blev vi kontaktet af skolen – der var nogle ting, som de gerne ville drøfte med os. Det var vi selvfølgelig åbne for og tænkte, at det måske lige var en periode, hvor Anders ville prøve at vise, at han kunne sætte dagsordenen.
Hjemme oplevede vi en dreng, der socialt begyndte at isolere sig, også selvom det var familie, der kom på besøg. Vi oplevede, at Anders blev krampagtig i sin tilgang til at være ude blandt andre, han ville hellere være hjemme. Han ville ikke på nogen måde være ”udstillet”.
På et tidspunkt eskalerede det for Anders og andre drenge i den samme klasse. Der blev holdt et møde mellem skolen, PPR og os forældre. På det tidspunkt gik det helt op for os som forældre, at vores dreng ikke trivedes, at han kopierede dårlig adfærd og selv udviklede det samme. Det var ikke vores glade, rummelige dreng, som vi sendte i skole.
Anders havde på det tidspunkt fået et rigtigt dårligt ry, og drøftelsen gik fra skolen på en evt. udredning, hvilket jeg som mor og socialpædagog var dybt uenig i.
Heldigvis fik jeg hurtigt en aftale istand med Bjarke om, at jeg måtte komme og få en snak og en rundvisning på skolen. Det blev hurtigt aftalt, at Anders kunne starte på gensidig prøve på skolen.
Anders var ikke selv interesseret i at flytte skole, han var selv enormt glad for sin skole og anså ikke sin dårlige opførsel som et problem.
Anders har fra første dag kun talt godt om friskolen, men i de første par måneder talte han om “når han skulle tilbage til sin skole”. Hvis man spørger Anders i dag, så ville det ikke falde ham ind at skulle tilbage. Som han siger: “Mor, du bestemte, at jeg skulle skifte skole. Det er jeg bare rigtig glad for nu”.
I dag er Anders ”tilbage”, vi har en glad dreng i trivsel, vi kan se det til skolens forskellige arrangementer. Anders er kommet ”hjem” eller på rette hylde. Vi som forældre er nu helt enige om, at det er det rigtige, der er sket for Anders. Familie og venner fortæller også, at de igen ser en glad dreng, der bare trives. Han involverer sig i familien og i vennerne. Han er omsorgsfuld og fuld af humor igen. Vi ser den positive udvikling som et af resultaterne af den tilgang og professionelle måde at tage vare på vores børn på, som Mellerup Friskole formår. Vi er aldrig i tvivl om, at der er tydelige voksne, som med et lille smil på læben, et stort hjerte og engagement i deres arbejde formår at skabe trivsel, glæde og udvikling for vores børn. Vi er som forældre til Anders dybt taknemmelige.
Vi var så heldige et halvt år efter, at vores anden søn, som gik i 3. klasse, også kunne få en plads på friskolen. Han er ikke en dreng, der vender tingene udad, som sin lillebror. Han vender tingene indad. Han kom fra selvsamme skole, som han gik på indtil 3. klasse.
Da hans klasse skulle starte i 3 .klasse, var det med dansklærer nummer 6 og ligeså mange forskellige pædagoger, der skulle varetage elevernes trivsel og udvikling.
Rasmus er en dreng, der gerne vil gøre det rigtige og være en god dreng, derfor blev han ked af det, hver gang der igen skulle skiftes lærer/pædagog af den ene eller anden årsag.
Vi valgte derfor at flytte ham på en anden kommuneskole i august ’14. Der var meget larm og meget skældud på andre elever. Rasmus gik fuldstændig baglæns skolefagligt og kunne ikke tænke en tanke selv, endvidere kunne han ikke længere læse eller regne. Det var selvfølgelig bekymrende, at læringen gik den forkerte vej.
Rasmus blev i den periode fysisk syg og gik til en masse forskellige undersøgelser på sygehuset, han var bleg, træt og energiforladt. Hjemme talte vi ofte om, at vi skulle have flyttet ham til Mellerup med det samme i stedet for. I marts 2015 blev vi kontaktet, om vi var interesserede i en plads, hvilket vi takkede ja til med det samme.
Rasmus er igen med takket være de lærere, han har, som med deres måde at gå til eleverne på kan få puttet lidt selvtillid og en masse trivsel ind i børnene igen. Rasmus’ undersøgelser viser, at der fysisk ikke længere er noget galt med ham – han trængte bare til at blive set, hørt og taget alvorligt. Det er han blevet på Mellerup Friskole, og vi oplever nu en dreng, der stadig gerne vil gøre det rigtige. Lektier og hjemmearbejde vil han gerne, nu da han har voksne, der fortæller og tror på, at det kan han godt.
Inden vi skiftede til friskolen var vores bekymring: Lærer de nok på sådan en skole? Eller kører en friskole deres ”eget” løb? Kommer de godt nok rustet ud i den anden ende. Som alle andre forældre er vi selvfølgelig optagede af, at vores børn kan klare sig godt i den globale og hurtigt arbejdende verden, at de får lært det samme, som alle andre børn. Mellerup Friskole lever fuldt op til det.
Vi har selvfølgelig undersøgt undervisningsform, materialer osv., som er tidsvarende og på linje med alle andre skolers. Og det kan godt være, at det, at der ikke er store forkromede smartboards, kan få forældre til at tro, at undervisningen er gammeldags og utidssvarende. Det holder ikke stik. Vi oplever som forældre en mere nærværende og involverende undervisning. Der er ikke ”cirkusgøgl” på storskærm eller opbevaring, når der mangler ressourcer.
Det kan godt være, at undervisningen bliver lagt om ved sygdom, men det har altid et kvalificeret indhold, som vores børn glade kommer hjem og fortæller om.
Selvfølgelig er der også fokus på det tekniske på skolen. Eleverne fra 3. klasse og op har deres egen pc, hvor der lige som alle andre elever i Danmark arbejder med it-understøttende undervisning. Men i Mellerup forstår lærerne at spille eleverne dygtige. Det gør de med deres engagement, dygtighed og deres glæde ved at arbejde med eleverne.
Vores drenge er blevet hele drenge, der tør ting, som vi aldrig som forældre havde turde håbe på. Senest da de stod foran mange mennesker til teaterforstillingen Folk og røvere i Kardemommeby.
For at gøre en lang historie kort – så er vi lykkelige for at have vores børn på Mellerup Friskole.