Ugebrev – uge 38 – 2023

Kære forældre
I denne uge har historierne om Moses ved det røde hav, de 10 bud og betydningen af Fadervor fyldt morgenfortællingen. Det er spændende at høre børnenes bud på hvad ordene betyder. I den forbindelse har vi besøgt Mellerups 2 kirker til morgensang henholdsvis onsdag og fredag. Her blev vi taget godt imod af Karsten (valgmenighedskirken) og Maja (Sognekirken).

Tirsdag aften var Mette og Kirsten i Børnehuset og fortælle om Friskolen til Sandspringer- og Jordløberforældre. Vi har heldigvis allerede 12 indskrevne børn til den kommende 0. klasse, og forventer flere den kommende tid.

Samlæsning og Trivsel
Den første måned i dette skoleår er gået, og vi er ved at lande på de nye sammenlæste hold. Der er opstået mange nye synergier (ikke mindst i frikvartererne) og vi er ret stolte af jeres børn, når de organiserer “stangskole” og principper og adfærdsregler i fodboldspillet.
Samtidig er det en tilvænningsproces at forholde sig til en ny og måske større klasse. Derfor sætter vi i den kommende tid gang i et trivselsprojekt i børnehøjde. Trivsel og læring for det enkelte barn hænger uløseligt sammen med det fællesskab af børn og voksne vi er. På et temalærermøde har vi arbejdet med emnet og har blandt andet taget udgangspunkt i en artikel af Lene Tanggård.

Har I lyst kan I læse med:

https://www.emu.dk/grundskole/paedagogik-og-didaktik/boerns-udvikling-og-laering/boerns-laering-og-udvikling-i

Resultatet af vores arbejde bliver til Mellerup Friskoles trivselshjælper, som I naturligvis bliver præsenteret for.

Efterlysninger
– af Køkkenruller og WCruller
Vi skal bruge rigtig mange til Matematikfagdag på onsdag. Så I må meget gerne sende med børnene mandag eller tirsdag
af affaldstræ
Dennis er sammen med pedellerne ved at skabe et dejligt træværksted ovre i Kløvermarken. I den forbindelse efterlyses affaldstræ og evt. håndværktøj (hvis I har noget i overskud).

Tak for hjælpen!

Nyt fra Fritteren
På onsdag d, 27/9 er der tur dag igen i fritteren, denne gang den anden vej, nemlig ind til Randers by. Vi tager en tur på Tronholmen og leger og hygger. Vi tager bussen fra Mellerup kirke kl. 13.24 og er tilbage på skolen kl. 16.15.

Nu går vi snart ind i oktober og for at være sikker på at julemanden når at komme rundt til alle fritter børnenes forældre, bedsteforældre eller andre heldige pårørende, går vi så småt i gang med at lave julehemmeligheder. Vi vil hele oktober og til alle er færdige, have julemandens værksted på som aktivitet hver mandag, hvor børnene først kan hentes efter kl. 15.
Hilsen Zenia og Dennis

Pantindsamling
Vores pantboks har fået en lillesøster. Nu er der både en stor til plastikflasker og dåser + en lille til pant-glas.
Håber I vil medvirke til indsamlingen, da det er et godt formål vi støtter. Vi satser på 30 fyldte sække da ‘dansk retursystem’ så henter det gratis med en lastbil.

Ellers glæder vi os til at slå dørene op for en masse børnehavebørn + forældre til Tante Andante koncert på tirsdag.


Rigtig god weekend

Venlig hilsen Kirsten