Ugebrev – Uge 13 – 2023

Kære forældre
I dag har vi til morgensang sagt farvel til vores 3 praktikanter fra den Frie Lærerskole. Vi ønsker dem held og lykke med deres videre rejse udi lærergerningens universer. De fik en sangbog med til rejsen, så vi er sikre på, at de aldrig glemmer os. Morgensangen bød ligeledes på intro til en plan for ansvarliggørelse af børnene i forhold til at holde skolen hyggelig og ren. Dette blev introduceret ved en ‘rengøringsdans’ opført af lærerne https://youtube.com/shorts/ZXl63DIlEyA?feature=share😉

Dansen indstuderede vi til en ‘brainbreak’ på vores pædagogiske dag i går. Vi havde en rigtig værdifuld dag med planlægning, fordybelse og dejligt samvær. Tak til Else, Ellen, praktikanterne og Bilka/Helle for at vi fik muligheden🙏

Morgenfritter og nye buskørsel starter efter påske
Husk at den nye morgenfritter starter, når vi ses igen tirsdag den 11. april. Ligeledes har vi i dag taget endelig afsked med den grønne bus. Den blev ‘sunget ud’ af alle børnene, før vi sagde god påske til hinanden.

Husk info og plan ligger på Fildeling og i tidligere ugebreve.

Så skal der plantes….. 🙂
Venner af Mellerup Friskole og Naturbørnehus har fået tilsagn om økonomisk støtte fra Hedeselskabet på kr. 25.000 til projektet ”Biodiversitetshaven i Mellerup – læring i det fri”👏👏👏
Derfor indkalder vi så mange som muligt til arbejdseftermiddag fredag d. 14/4 fra kl. 15, hvor vi bl.a. skal plante en hulens masse, etablere hængekøjeområde og en masse andet.
Forældreudvalget sørger for kaffe og kage ved ankomst og vi slutter en arbejdsom eftermiddag af med fælles aftensmad, som vi vil sørge for. Meld gerne tilbage hvor mange I kommer på [email protected] eller på sms til 40417047.

Invitation til Generalforsamling den 26. april
Vi håber at se mange af jer til vores generalforsamling, som i år indledes med et spændende foredrag af Niels Jacob Pasgaard. I aftenens foredrag vil Niels Jakob – med en god portion humor og glimt i øjet – give sit bud på, hvordan vi voksne kan hjælpe børnene og de unge med at finde mening og ro i tilværelsen i en tid, hvor alt hele tiden skal gå lidt stærkere, og hvor kravene om konstant at være i kontrol, og om hele tiden at udfolde sit potentiale fuldt ud, kan føles som et uoverskueligt pres.

Se  invitation👀
Dagsorden generalforsamling 2023 Mellerup Børnehus, Friskole og Efterskole (1)

Revideret kalender / ændring af forældremøder / Åben morgensang
Der er foretaget få ændringer i Årskalenderen. Det drejer sig om sletning af 2 klasseforældremøder, som ved et uheld havde sneget sig ind, samt ændring af det næste Fælles Forældremøde til den 17. april kl. 19.00. Der vil temaerne være: Skærmpolitik, planer for næste år og valg til bestyrelsen. Vi glæder os til at se mange af jer.
Den anden ændring er, at der er planlagt 3 stk. åben morgensang: 14. april, 12. maj og 2. juni.

Rynkebyløbet
Her på skolen har vi en elev med en kronisk lungesygdom. Derfor vil vi gerne deltage i TEAM RYNKEBY SKOLELØB. Vi skal opvarme og løbe den 21. april mellem kl. 10.20-11.50. Vi løber i en time og ruten er på ca. 500 meter. Det betyder, at
alle elever skal pakke sportstøj og løbesko denne dag og være med til at løbe til fordel for Børnelungefonden, og deres livsvigtige arbejde for børn med alvorlige lungesygdomme.
(Mange andre skoler løber den 21. marts, men da de kontaktede os meget sent, fik vi lov at afvikle det den 21. april)
I den forbindelse har I mulighed for at indgå mikrosponsorater. til fordel for Børnelungefonden med familie, venner og lokale erhvervsdrivende. Alle kan give et beløb per omgang, den enkelte elev løber i forbindelse med Team Rynkeby Skoleløbet. Det er naturligvis også muligt blot at give et fast beløb.
Eleverne har fået en sponsorseddel med hjem i tasken. Vedhæftet er forældrebrev med mere beskrivelse.
Vi glæder os til at løbe i en god sags tjeneste
Alle børn og voksne ønskes en rigtig god påske. Vi ses den 11. april.

 

Venlig hilsen Kirsten